Goedkoop reizen in Europa

Europa Zee

Goedkoop reizen in Europa

Europa is een prachtige bestemming voor een vakantie, maar het kan ook een dure aangelegenheid zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je reiskosten te drukken. In dit blog geven we je 5 tips goedkoop te reizen in Europa reizen in Europa.

Reistips

Reis buiten het hoogseizoen

Het hoogseizoen in Europa loopt meestal van juli tot augustus. In deze periode zijn de prijzen voor vliegtickets, hotels en andere accommodaties het hoogst. Als je je reis buiten het hoogseizoen plant, kun je flink besparen.

Reis met de auto

Als je met de auto reist, heb je meer flexibiliteit en kun je zelf bepalen waar je stopt en hoe lang je blijft. Je kunt ook op zoek gaan naar goedkope campings of andere alternatieve accommodaties.

Verblijf bij locals

Via websites als Airbnb of Couchsurfing kun je contact leggen met lokale bewoners die je een kamer of een bed kunnen aanbieden. Dit is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en geld te besparen.

Kook zelf

Eten in restaurants kan duur zijn. Als je zelf kookt, kun je flink besparen. Er zijn veel goedkope supermarkten in Europa waar je verse producten kunt kopen.

Doe gratis activiteiten

In veel steden en dorpen in Europa zijn er gratis activiteiten te doen. Denk aan musea, parken, concerten en festivals. Doe van tevoren wat research om te zien wat er in de buurt te doen is.

Extra tips voor reizen in Europa

  • Vergelijk prijzen

Voordat je iets boekt, is het belangrijk om prijzen te vergelijken. Dit kun je doen via websites als Skyscanner, Booking.com en Hostelworld.

  • Wees flexibel

Wees flexibel met je reisplannen. Als je bereid bent om je reis aan te passen, kun je vaak betere deals vinden.

  • Bespaar op je verzekeringen

Verzekeringen zijn belangrijk, maar ze kunnen ook duur zijn. Vraag bij je verzekeraar of je een reisverzekering kunt afsluiten met een korting voor studenten of jongeren.

Nog meer informatie over reizen in Europa?

Op de website prijsvriendelijkreizen.nl vind je nog meer tips voor prijsvriendelijk reizen. De website is geschreven door een student dat al jarenlang met een beperkt budget reist.

Geef een reactie op onze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je onze blog delen met anderen?

Via onze social media knoppen kun je gemakkelijker deze blog delen met anderen.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *