Skivakantie in Tsjechië: een betaalbare optie

Skivakantie in Tsjechië: een betaalbare optie. Tsjechië is over de laatste jaren een populair wintersportland geworden, en ook steeds meer onder Nederlanders en Belgen. Het land heeft een aantal mooie skigebieden met een goede prijs-kwaliteitverhouding. In dit blog geven we je meer informatie over skivakanties in Tsjechië.

Špindlerův Mlýn: 
Dit is het grootste skigebied van Tsjechië, met 28 pistes en 25 liften. Het gebied ligt in het Reuzengebergte en biedt pistes voor alle niveaus. De prijs van een skipas voor een week is € 250. Volgens ons panel van 200 fanatieke wintersporters is dit de favoriete bestemming

Pec pod Sněžkou: 
Dit gebied ligt ook in het Reuzengebergte en is een populaire bestemming voor gezinnen. Het gebied heeft 13 pistes en 11 liften. De prijs van een skipas voor een week is € 200. Onze experts zijn iets minder enthoushiast over deze bestemming, maar zien het nog steeds als een goede optie!

Šumava: 
Dit gebied ligt in het zuiden van Tsjechië en is een goede bestemming voor snowboarders. Het gebied heeft 10 pistes en 7 liften. De prijs van een skipas voor een week is € 180. Dit gebied is volgens onze experts alleen goed voor ouders met hele jonge kinderen die hun eerste ski-uren gaan maken.

Accommodatie in Tsjechië
In Tsjechië zijn er verschillende soorten accommodaties beschikbaar, zoals hotels, appartementen en chalets. De gemiddelde prijs van een accommodatie in Tsjechië is ongeveer € 50 per nacht per persoon. Ontbijt is vaak inbegrepen, of voor een klein bedrag bij te boeken (Vaak niet meer dan 5 euro).

Voor- en nadelen van een skivakantie in Tsjechië
Volgens onze expert met meer dan 15 jaar wintersport ervaring:

Voordelen:
 • Goedkope skivakantie: 
  Tsjechië is een relatief goedkoop land om te skiën. De prijzen voor accommodatie, skipassen en andere kosten zijn lager dan in andere populaire wintersportlanden. Een biertje naast de piste is nooit duurder dan 2 euro, en voor een paar euro meer heb je een hotdog en een patatje erbij.
 • Gezellige sfeer: 
  Tsjechië is een gastvrij land met een gezellige sfeer. De mensen zijn vriendelijk en er zijn veel mogelijkheden om te genieten van de lokale cultuur.
 • Mooie natuur: 
  Tsjechië heeft een prachtige natuur. De skigebieden liggen in de bergen en bieden prachtige uitzichten.
Nadelen:
 • Minder sneeuwzekerheid dan in andere landen: 
  In Tsjechië is de sneeuwzekerheid niet zo hoog als in andere landen, zoals Oostenrijk of Zwitserland. Ook is Tsjechië nog niet zo ver als het gaat om het opspuiten van pistes.
 • Minder uitgaansmogelijkheden dan in andere landen: 
  In Tsjechië zijn er minder uitgaansmogelijkheden dan in andere populaire wintersportlanden. In de grotere gebieden beginnen er al wel wat Nederlandse barretjes te komen, maar dat is in de verste verte niet te vergelijken met Aprés ski in Oostenrijk.

Tips voor een skivakantie in Tsjechië

 • Boek je accommodatie en skipassen van tevoren, vooral als je in het hoogseizoen wilt gaan. Vaak kan het toch al wel een paar tientjes per persoon schelen als je online je skipas koopt.
 • Check de sneeuwcondities voordat je vertrekt. Tsjechië is nog niet zo ver als andere landen als het gaat om kunstmatige sneeuw, dus houd hier rekening mee. Echter kan er veel sneeuw liggen in de bergen. Vergeet daarom niet je opvouwbare sneeuwschep!
 • Neem warme kleding mee, want de gevoelstemperatuur in de bergen kan erg koud aanvoelen. Kleden in laagjes is dan erg efficiënt om warm te blijven. Onze favoriete thermo kleding kun je hier vinden!
 • Geniet van de Tsjechische keuken! De kolbassa en de hotdogs zijn echte aanraders en vaak enorm goedkoop.

Conclusie

Tsjechië is een goede optie voor wintersporters die op zoek zijn naar een betaalbare en gezellige skivakantie. Het land heeft een aantal mooie skigebieden met pistes voor alle niveaus. De prijzen voor accommodatie en skipassen zijn relatief laag en dat maakt het een aantrekkelijke bestemming voor mensen die wat minder uit hebben te geven aan een ski vakantie. Duurdere opties met meer uitdagende pistes kun je hier vinden!


Geplaatst

in

door