Winter

Voor de categorie “Winter” hebben schrijven we blogs aan alles wintervakantie gerelateerd. Waarin? De winter is een prachtige tijd om op reis te gaan. De natuur is prachtig wit, er is veel te doen en de prijzen zijn vaak lager dan in de zomer. Of je nu van skiën, snowboarden, langlaufen of winterwandelen houdt, de winter biedt voor ieder wat wils.

Bekijk de blogs!

Goedkope wintersport

Een wintervakantie hoeft niet duur te zijn. In onze blogs geven we je tips voor het boeken van een goedkope wintervakantie. We vertellen je hoe je de beste deals kunt vinden en hoe je kunt besparen op je reiskosten. Alle tips die je nodig hebt hebben we al voor je op een rij gezet!

Must-have producten

Als je gaat wintersporten, is het belangrijk om de juiste kleding en uitrusting te hebben. In onze blogs geven we je tips over must-have producten voor wintersporters. We vertellen je welke kleding je nodig hebt om warm te blijven en welke uitrusting je nodig hebt om veilig te kunnen skiën of snowboarden.

Goedkope producten voor je wintersport:

NIVEA SUN Protect –  200 ml

Barts Basic Skigloves Wintersporthandschoenen

Andere activiteiten

Naast skiën en snowboarden zijn er nog veel andere winteractiviteiten die je kunt ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld gaan langlaufen, winterwandelen, schaatsen of ijsvissen. In onze blogs geven we je tips voor deze activiteiten.

Bestemmingen

In onze blogs geven we je tips voor het kiezen van het juiste skigebied. We vertellen je waar je op moet letten bij het boeken van een wintersportvakantie en we geven je praktische informatie over skiën en snowboarden.

Veelgestelde wintersport vragen

1. Wat is de beste tijd om op wintersport te gaan?

De beste tijd om op wintersport te gaan is in de wintermaanden, van december tot en met maart. In deze periode is er de meeste sneeuw en zijn de pistes het best begaanbaar. Als je op zoek bent naar een rustige vakantie, kun je beter in het laagseizoen gaan, dat loopt van november tot en met december en van april tot en met mei.

2. Wat heb ik nodig voor wintersport?

Als je gaat wintersporten, heb je de volgende spullen nodig:

Ski’s of snowboard: Je kunt je eigen spullen meenemen of huren bij de skischool.
Skikleding: Zorg ervoor dat je kleding warm en waterdicht is. Dit is onze favoriet!
Schoenen: Skischoenen of snowboardschoenen zijn speciaal ontworpen voor wintersport.
Helm: Een helm is verplicht in veel skigebieden. Onze favoriet kun je hier kopen!
Overige accessoires: Denk aan zonnebril, zonnebrandcrème, handschoenen en een muts.

3. Hoe bereid ik me voor op wintersport?

Voordat je op wintersport gaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je in goede conditie bent en dat je de juiste spullen hebt. Je kunt ook alvast wat oefenen op een indoor skibaan en in de sportschool wat trainen!

4. Ik heb nog veel meer vragen!

Geen zorgen! We hebben een blog met nog veel meer vragen en antwoorden die je hier kunt vinden.

Veelgestelde how-to vragen:

  1. Hoe kan ik met weinig geld toch op skivakantie?

    Er zijn talloze landen die een stuk goedkoper zijn dan de welbekende ski oorden zoals Oostenrijk en Zwitserland. Neem Tsjechië, voor nog geen 750 euro per persoon kun jij al een hele week op skivakantie, en ga je ook nog eens elke avond uit eten. Lees snel meer!

  2. Hoe moet ik weten welke ski spullen ik moet hebben?

    Lastig! Als je niemand in je directe omgeving hebt die je een beetje hulp kan bieden kan het helpen om zoveel mogelijk informatie te lezen van te voren. We hebben om je op weg te helpen ook een lijstje gemaakt!

  3. Hoe overtuig ik mijn partner om op wintersport te gaan?

    Ook dat is een erg lastige vraag! We hebben wat tips op een rij gezet in de volgende whitepaper om je op weg te helpen!