Natuurcampings: genieten van de rust en de natuur

Wat is een natuurcamping?

In dit blog nemen we je mee over wat een natuurcamping nou precies is, wat je er allemaal kunt beleven, de voordelen in vergelijking met een traditionele camping, de kosten en waar je op moet letten voordat je hier een nacht gaat doorbrengen.

Benieuwd naar welke benodigdheden je allemaal nodig hebt om in de natuur te overnachten? klik dan op de onderstaande knop!

Kampeerstoel met tafel en koffie

Ben je op zoek naar een plek om te ontsnappen aan de drukte van alledag? Natuurcampings zijn gelegen in een natuurlijke omgeving, iets verder van de bewoonde wereld. Houd je van iets meer rust, of gewoon het wakker worden midden in de natuur? Dan is een natuurcamping misschien wel iets voor jou!

De voordelen van een natuurcamping?

Een natuurcamping kan bestaan uit 10 plaatsen tot en met 200, ook heeft elke camping zijn eigen karakter.

Natuurcampings bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten campings. Zo zijn ze over het algemeen rustiger en minder commercieel. Hierdoor kan je nog meer genieten van de omgeving!

Ook zijn natuurcampings ruimer opgezet waardoor je meer privacy hebt dan op een traditionele camping. Dat betekent dat je niet te dicht op je buren hoeft te staan en hierdoor volledig kan genieten van de natuur rondom je eigen plekje. Dit betekend niet dat je inlevert op andere gemakken want ook natuurcampings beschikken vaak over sanitaire voorzieningen en andere faciliteiten die je normaalgesproken ook op een camping vind. Deze campings zijn uitermate geschikt voor een romantisch uitje, quality time met de hele familie of als je graag even wilt ontsnappen aan het dagelijks leven. De privacy maakt het een groot pluspunt om toch een van deze campings uit te kiezen!

Wat valt er allemaal te beleven?

Natuurcampings zijn vaak gelegen in mooie natuurgebieden die stuk voor stuk hun eigen mogelijkheid bieden tot rustgevende activiteiten afgestemd op wat je zelf leuk vind.

Voor de wandel- en fietsliefhebbers beschikken deze campings vaak over genoeg informatie om een route uit te kiezen die bij je past!

Denk je, de activiteiten mogen ook wel iets sportiever of avontuurlijker? Dan ben je ook zeker niet ver verwijderd zijn van avontuurlijke activiteiten. Zo kan je altijd een keer een mountainbike huren, een keer gaan boogschieten of jezelf uitdagen in een klimbos of op de klimwand.

Mocht je niet ver van de tent willen zijn dan beschikken natuurcampings ook vaak over genoeg ruimte voor eigen activiteiten. De ruimte rondom je eigen plekje kan je mooi gebruiken om tot rust te komen met een goed boek (een hangmat aangeraden!). Ook kan je spullen meenemen voor je eigen activiteiten zoals voetballen, badminton of andere sportieve activiteiten.

Ga je met de kinderen weg? Dan beschikken sommige natuurcampings ook over animatieteams en georganiseerde activiteiten.

Hoe duur is een natuurcamping?

Natuurcampings variëren heel erg in prijsklasse, dit komt omdat er meerdere opties mogelijk zijn. Denk hierbij dan aan bijvoorbeeld alleen maar de staanplaats of al een vooropgezette tent.

Een standaard natuurcamping

Een normale standplaats kost gemiddeld zo’n 20 euro per nacht. Deze prijs is inclusief gebruik van het sanitair en faciliteiten op de camping. Let hierbij wel op dat je verder je eigen spullen mee moet nemen zoals je tent, slaapzak, matje en kookgerei. Welke spullen je precies mee moet nemen voor de beste eenpansgerechten vind je hier!

Een luxere natuurcamping

Luxe tipi onderkomen op een natuurcamping en glamping

Is kamperen toch (nog) niet helemaal je ding of wil je het graag een keer uitproberen zonder al te veel moeite dan bestaan er ook luxere onderkomens, denk hierbij dan aan safaritenten of tipi’s die al volledig zijn ingericht.

Deze onderkomens zijn al volledig opgezet inclusief een bed en vaak ook nog eens een keuken en eigen sanitair! Deze onderkomens lijken dus eigenlijk gewoon op een hotelkamer maar dan met een avontuurlijke twist!

De prijs van deze luxere onderkomens kan heel erg verschillen, wij vinden ze van vijftig euro per nacht tot aan boven de honderd euro. Dit klinkt prijzig maar je hoeft dus geen kampeerspullen aan te schaffen zoals een slaapzak, matje, kookgerei en tent.

Hoe vind ik een geschikte natuurcamping?

Als je op zoek bent naar een natuurcamping, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Zo is het belangrijk om te bepalen wat je belangrijk vindt in een natuurcamping. Om je iets op weg te helpen kan je de volgende vragen aan jezelf stellen.

Alle vragen op een rijtje

 • Wil ik een camping met veel faciliteiten of juist een camping met een meer basic karakter?
 • Wil ik een camping in een bepaalde omgeving of regio?
 • Wil ik een camping dichtbij de bewoonde wereld of juist ver daarvan af?
 • Ben ik op zoek naar avontuurlijke activiteiten in de omgeving of ben ik op zoek naar rust op de camping?
 • Hoeveel wil ik per nacht uitgeven?

Conclusie

Natuurcampings zijn een geweldige manier om te genieten van de natuur en te ontsnappen aan de drukte van alledag. Elke camping en locatie bieden weer hun unieke mogelijkheden dus kies een geschikte camping voor jou wensen.

Als je op zoek bent naar een plek om te ontspannen en tot rust te komen, dan is een natuurcamping een perfecte keuze.

Overtuigd of gewoon benieuwd naar alle mogelijkheden? Kijk dan eens op deze pagina!
Op zoek naar de perfecte slaapzak? Neem eens een kijkje via deze link!

FAQ

Wat is het verschil tussen een normale camping en een natuurcamping?

Natuurcampings zijn over het algemeen rustiger, minder commercieel en hebben vaker ruimere plekken ter beschikking. Hierdoor kan je nog meer genieten van de omgeving!

Hoe vind ik een geschikte natuurcamping?

Het is belangrijk om te bepalen wat jouw wensen zijn tijdens het kamperen. Denk hierbij aan een locatie, faciliteiten, omgeving en prijsklasse. Op basis van deze punten vind je de perfecte natuurcamping voor jouw!

Hoe duur is een natuurcamping?

Een normale standplaats kost gemiddeld zo’n 20 euro per nacht. Deze prijs is inclusief gebruik van het sanitair en faciliteiten op de camping.

How To

Hoe kies ik de beste natuurcamping?

 1. Bedank wat je eisen zijn aan de camping

  Enkele vragen kunnen zijn:

  Wil ik een camping met veel faciliteiten of juist een camping met een meer basic karakter?

  Wil ik een camping in een bepaalde omgeving of regio?

  Wil ik een camping dichtbij de bewoonde wereld of juist ver daarvan af?

  Ben ik op zoek naar avontuurlijke activiteiten in de omgeving of ben ik op zoek naar rust op de camping?

  Hoeveel wil ik per nacht uitgeven?

 2. Ga naar de website en filter op regio

  Ga naar www.natuurcamping.nl en filter op de eisen die bij jouw perfecte vakantie passen.

 3. Bekijk de afbeeldingen, beschrijving en recensies

  Afbeeldingen zeggen meer dan een lapje tekst, kijk dus altijd of de afbeeldingen je aanspreken. Ook helpen de ervaring van anderen om een keuze te maken!

 4. Maak je keuze en boek je plekje

  Je nieuwe avontuur staat op je te wachten!


Geplaatst

in

door