Koken op de camping? Waar moet ik op letten?

Kamperen is een heerlijke manier om te genieten van de natuur. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook lekker kunt eten zonder steeds weer een restaurant op te zoeken? In dit blog geven we je een aantal handige tips voor koken op de camping.

Wat heb je nodig?

Om een lekkere maaltijd te bereiden op de camping heb je gelukkig geen hele buitenkeuken nodig, dit zijn de items die je in ieder geval nodig hebt voor de basis.

De must haves

– Gaspit
– Minimaal 1 pan
– Snijplank
– Kookgerei
– Een scherp mes
– Een goede lepel
– Een theedoek
– Alle ingrediënten voor je maaltijd!

Met deze items heb je een goede basis voor een warme maaltijd op de camping. Mocht je toch op zoek zijn naar een uniekere manier dan kan je altijd proberen om boven een open vuur te koken, bekijk daarvoor even het lijstje met spullen die je dan extra nodig hebt!

Back to basic

– Statief met ketting
– Grilrooster
– Gietijzeren pan
– Aanmaakblokjes

Om je iets op weg te helpen hebben wij al een mooie driepoot met ketting voor je gevonden.

Een camping is anders dan thuis, waar moet ik op letten tijdens het koken?

Koken op de camping is eigenlijk net zoals thuis alleen voelt het misschien een beetje onwennig aan. Zorg er in ieder geval voor dat je goed voorbereid bent en de juiste, maar niet te veel, ingrediënten mee hebt genomen.
Plan dus goed wat en hoeveel je nodig hebt, hierdoor hoef je niks weg te gooien!

Ook is het verstandig om een stabiele plek te gebruiken voor je gasbrander en om je ingrediënten op te snijden. Zet de brander nooit op een hoop bladeren maar gebruik altijd een stevige ondergrond zoals een tafeltje of picknickbank.

Het laatste en ook we het belangrijkste is dat het koken op de camping niet alleen om het eten gaat maar ook om de ervaring. Probeer dus wel de tijd te nemen om er van te genieten!

Wat kan ik dan koken op de camping?

Koken op de camping is in de basis erg eenvoudig maar alles is met een creatieve aanpak.

Toch denken wij dat eenpansgerechten het best tot zijn recht komen op camping of in de natuur. Eenpansgerechten zijn, zoals de naam al zegt, gerechten die met maar een pan klaargemaakt hoeven te worden.

Benieuwd naar het perfecte eenpansgerecht voor jou?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang de 5 beste eenpansgerechten om te bereiden op de camping!


Geplaatst

in

door