Kamperen in de Belgische Ardennen: Tips voor een geslaagd avontuur

Ben je op zoek naar een avontuurlijke kampeerervaring in de prachtige natuur van België? De Belgische Ardennen bieden een ideale bestemming voor natuurliefhebbers, avonturiers en kampeerders. Met uitgestrekte bossen, kabbelende rivieren en schilderachtige dorpjes heeft dit gebied alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke kampeervakantie zonder uren weg te zijn van Nederland. Voordat je je tent opzet en je rugzak inpakt, zijn hier enkele belangrijke tips om het kamperen in de Belgische Ardennen zo soepel en plezierig mogelijk te maken.

Kies de juiste camping

Er zijn in de Belgische Ardennen veel verschillende campings te vinden, dus het is belangrijk om de juiste camping te kiezen voor jouw behoeften. Wil je iets dichter bij een dorp zitten of juist ver daarvan af? Welke faciliteiten moeten er zeker weten aanwezig zijn en wat voor activiteiten worden er verder aangeboden op de camping?

Het is ook handig van te voren wat woordjes Frans te leren, deze taal word ook het meest gesproken in de Ardennen. Mocht je toch liever Nederlands willen spreken op de vakantie? Zoek dan naar een camping met Nederlandse eigenaren!

Boek op tijd

Vooral in het hoogseizoen (juli en augustus) kunnen de campings in de Belgische Ardennen erg druk zijn. Het is daarom aan te raden om op tijd te boeken, zeker als je met een grote groep of met een camper reist.

Mocht je buiten het hoogseizoen willen kamperen in de Ardennen dan blijft het verstandig om de camping vooraf te reserveren, zo ben je altijd verzekerd van een mooi plekje wat bij je past.

Zorg voor de juiste uitrusting

Het weer in de Ardennen kan nogal wisselvallig zijn, bereid je daarom goed voor met de spullen die je meeneemt. Een aantal must haves voor het kamperen in de Ardennen zijn:
– Een tent slaapzakje en matje
– Kleding en schoeisel voor Alle weersomstandigheden
– Eten en drinken mocht een supermarkt verder weg zitten
– Een EHBO setje
– Een gevulde toilettas met insecten werende spray

Een uitgebreidere lijst met tips voor de juiste uitrusting is te vinden in dit blog

Bos in de Belgische Ardennen

Respecteer de natuur

De Ardennen zijn een prachtig natuurgebied, daarom zijn ze ook sinds 1957 officieel beschermd. Zorg ervoor dat je geen afval achter laat en de aangewezen wandelpaden gebruikt. Een van de belangrijkste regels als je in de Ardennen gaat kamperen is dat je alleen vuur mag maken op de camping op de aangewezen plekken. Het is belangrijk om de natuur te respecteren zodat we langer mogen genieten van deze prachtige locatie.


Geplaatst

in

door