De perfecte slaapzak vinden: Hoe doe je dat?

Slaapzakken zijn een essentieel onderdeel van elk kampeeruitrusting. Ze houden je warm en comfortabel tijdens een koude nacht in de buitenlucht. Maar met zoveel verschillende soorten en maten slaapzakken op de markt, kan het moeilijk zijn om de perfecte voor jou te vinden.

In dit blog gaan we jou helpen met het vinden van de perfecte slaapzak die aansluit op jou gebruik! We zullen je een goede basis geven over de verschillende soorten slaapzakken, hoe je de juiste maat kiest en waar je op moet letten bij het kopen van een slaapzak.

Welke soorten slaapzakken zijn er?

Synthetische slaapzakken

Synthetische slaapzakken zijn gemaakt van synthetische vezels, zoals polyester of polypropyleen. Synthetische slaapzakken zijn niet zo warm als donzen slaapzakken, maar ze zijn wel goedkoper en duurzamer. Synthetische slaapzakken zijn ook minder gevoelig voor vocht, waardoor ze ook beter te gebruiken zijn in vochtige omstandigheden.

Donzen slaapzakken

Donzen slaapzakken zijn gemaakt van veren en dons van ganzen of eenden. Dons is een zeer efficiënte warmte-isolator, waardoor donzen slaapzakken zeer warm zijn. Donzen slaapzakken zijn ook erg licht en compact, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn.

Welke maat slaapzak moet ik kiezen?

De juiste maat slaapzak is essentieel voor een goede nachtrust. Een te grote slaapzak zal je niet warm genoeg houden, terwijl een te kleine slaapzak te strak zal zitten en je niet comfortabel zult laten slapen.

De beste manier om de juiste maat slaapzak te kiezen, is om jezelf te meten van je schouders tot je voeten. Voeg 10-15 centimeter toe aan deze lengte om de juiste lengte te krijgen.

Hoe weet ik of de slaapzak warm genoeg is?

Elke slaapzak heeft een comforttemperatuur, deze geeft aan bij welke temperatuur de slaapzak het beste presteert. Ook is er altijd een limiettemperatuur te vinden, deze geeft aan wat de ondergrens is van de slaapzak en hij niet meer naar behoren werkt.

Donzen slaapzakken hebben over het algemeen een temperatuurgrens die 5 tot 10 graden lager ligt dan synthetische slaapzakken.

Bij het uitzoeken van een slaapzak is het altijd handig om er een te kiezen met een comforttemperatuur die net iets kouder is dan de temperatuur waarin je hem wilt gebruiken. Hierdoor weet je zeker dat je een comfortabele en warme nacht hebt!

Waar je nog meer op moet letten voor jou perfecte slaapzak!

Voordat je een slaapzak koopt is het altijd handig om de recensies van het product te lezen, zo weet je precies de plus- en minpunten van de slaapzak.

Mocht je het toch koud hebben in de slaapzak, trek dan thermokleding aan. Thermokleding houd warmte vast maar geeft ook warmte af aan de slaapzak. Hierdoor krijg je een warmere nacht!

De slaapzak is niet het enigste item om je warm te houden, benieuwd naar de dingen waar je ook op moet letten? In onderstaand blog gaan we verder op alle items voor een goede nachtrust.

Alle basisbenodigdheden op een rijtje!


Geplaatst

in

door