Een goede slaap op een natuurcamping: de basisbenodigdheden op een rijtje!

Tent in het bos bij zonsopkomst

Kamperen op een natuurcamping is een geweldige manier om te genieten van de natuur en de buitenlucht. Het is een ontspannende en betaalbare manier om vakantie te vieren of er gewoon even tussen uit te gaan. Als je voor de eerste keer gaat kamperen, kan het een beetje overweldigend zijn om te weten wat je allemaal mee moet nemen. Ik neem je mee in de basisbenodigdheden voor een comfortabele en goede eerste nacht en slaap op een natuurcamping!

De basisbenodigdheden

De tent

Bij het kamperen denk je meteen aan een tent, dit is best logisch omdat je natuurlijk wel droog wilt slapen! Een tent hoeft niet duur te zijn maar je wilt er natuurlijk een die aansluit op je wensen.

Bij het kiezen van een tent is het handig te kijken naar de persoonsgrootte, een grotere tent is fijn zodat je de ruimte hebt alleen kan deze wel een stuk zwaarder zijn en onhandig zijn mocht je hem in je rugzak willen stoppen. Kies er dus eentje die aansluit op de grootte van je groep en de weersomstandigheden waarin je hem wilt gebruiken.

Het matje

Vaak word er onderschat hoe belangrijk een goed matje is. Tijdens het kamperen kan je je matje vergelijken met je matras thuis, kies dus altijd een matje of luchtbed wat aansluit op jou kampeer avontuur.

Een zelfopblaasbaar matje raden wij aan als je weinig ruimte hebt in je tent of als je gaat hiken, deze matjes zijn vaak makkelijker mee te nemen dan een luchtbed, ook is er geen stroom vereist om hem op te blazen!

Een luchtbed raden wij aan als je toch voor wat extra comfort gaat, zorg er wel voor dat je een stopcontact in de buurt hebt en dat je niet in een koude periode gaat kamperen. Een luchtbed isoleert namelijk niet goed, hierdoor kan je het sneller koud krijgen.

Vrouw die ligt te slapen in haar slaapzak tijdens het kamperen.

De slaapzak

Je slaapzak is samen met je matje wel het belangrijkste voor tijdens het kamperen voor een goede nachtrust. Slaapzakken zijn er in alle soorten modellen, diktes en maten en vullingen. Wij raden aan om te starten met een slaapzak die gevuld is met synthetisch materiaal, deze slaapzakken zijn goedkoper, makkelijker te wassen en beter voor een eerste kampeertrip!
Kijk dus voordat je een slaapzak meeneemt of deze wel groot genoeg is voor en wat de comforttemperatuur is, deze is altijd te vinden in het label aan de binnenkant van de slaapzak!

Benieuwd waar je nog meer op moet letten? bekijk ons laatste blog via de knop hier onder!

Conclusie

Voor een comfortabele eerste nacht op een natuurcamping zijn de belangrijkste items de tent, je matje en je slaapzak. Natuurlijk zijn er genoeg andere items om het slapen comfortabeler te maken maar begin eerst even bij deze 3 items.

Benieuwd wat een natuurcamping nou precies is? Dan is dit blog iets voor jou!


Geplaatst

in

door